סיור למקורות המים של קיסריה, בהדרכת ד"ר נחום שגיב, 19.5 – חווה הרודיאנית, ניקבה ואמות מים. אתרים מחוץ לגן הלאומי קיסריה.  
 
ביקור אצל הכושים העבריים בדימונה, 23.5, עם דנצ'ו ארנון – כולל מופע וכיבוד  
 
הצטרפו לתגליות במלטה! סיור מרתק לאי הנעלם, בשבועות 25-28 למאי, 3 לילות / 4 ימים מלאים.  
 
מנהרות הכותל – סיור נוסף יתקיים בשישי ה 1.6 בהדרכת ד"ר אבי סלומון, חופר המנהרות.  
 
 


ל"ג בעמר במירון - מסורות וממצאים
בהדרכת הארכיאולוג ומורה הדרך, יוסי סטפנסקי
9.5.12  יום רביעי


סיור ייחודי בגליל העליון בו נצפה בחגיגות ההדלקה המסורתית במירון. נפגוש חוגגים מכל הגוונים והעדות, ובראשם את האדמו"ר מבויאן, אשר מדליק עם צאת הכוכבים את המדורה הראשית על גג קבר רבי שמעון בר יוחאי, ובכך ממשיך את מסורת סב-סבו האדמו"ר מרוז'ין, אשר קנה זכות זו עוד לפני כמאתיים שנה. מתי התחילה ההילולה סביב רבי שמעון במירון ולמה היא מושכת אליה המונים?
בדרך למירון, נבקר בהר דלתון, הר נישא עם תצפית נפלאה, בקברו של הצדיק רבי יוסי הגלילי, אתר חשוב בגליל, עוד לפני שהתחילה ההילולה סביב הרשב"י... וכאן נספר את הסיפור המדהים של היישוב היהודי העתיק בגליל.
בישוב מירון נבקר במידת האפשר, גם בשרידי בית הכנסת העתיק מימי המשנה והתלמוד, שחזיתו עדיין עומדת במקום למעלה מאלף חמש מאות שנה. על פי המסורת הגלילית, כשייפול משקוף בית כנסת זה - אז יבוא משיחינו במהרה בימינו... נלמד על מקור המסורת ועל התוצאות המפתיעות של החפירות הארכיאולוגיות שנערכו באתר מירון בשנים האחרונות.
 
יציאה מת"א – 11:00 , חזרה משוערת – 23:00
המחיר: 195 ₪ 


 
  חזרה לעמוד הקודם >>>
   
מכון ישראלי לארכיאולוגיה (ע"ר) רחוב אופנהיימר 5  (משרד 24 ) פארק המדע, רחובות.
טל: 03-6423432 פקס: 077-9171990
צור קשר במייל
לייבסיטי - בניית אתרים